Ga naar de inhoud
Verkocht

Gent

Herenhuis in één van de mooiste straten van Gent

Herenhuis in de Parklaan, één van de mooiste straten van Gent, dat met zijn 32 gekandelaarde platanen een beschermd stadsgezicht is.

Gebouwd in 1898 en aangepast tijdens het interbellum. De voorgevel telt drie traveeën en drie en een halve bouwlaag (souterrain) onder een zadeldak. Centraal op de eerste verdieping bevindt zich een erker onder een geprofileerde kroonlijst. Alles samen telt de woning 6 verdiepingen.
De woning werd door de jaren heen gerenoveerd. Alsook kreeg ze een reeks energetische ingrepen waaronder 9 zonnepanelen, hoogrendementsglas en een nieuw dak met isolatie. Wat resulteert in een gunstig EPC.

Zo ziet het gelijkvloers er uit:
Prachtige inkomhal met de originele witte marmeren trap en Italiaanse mozaïek. De riante en stijlvolle leef- en eetruimte met hoge plafonds, lambriseringen en parketvloer in visgraat. De ruime, lichtrijke leefkeuken (op maat gemaakt en in stijl van de woning) met toegang tot het terras en de ommuurde stadstuin. Leuk detail: de dienstlift, waar ooit soepterrines mee naar boven werden gebracht, is er nog steeds.

Zo ziet de eerste verdieping er uit:
Zeer ruime lichtrijke bibliotheek met op maat gemaakte kasten, een bureelruimte en badkamer.

Zo ziet de tweede verdieping er uit:
Een kamer en suite waarbij de voorkamer dienst doet als slaapkamer en de achterkamer een extra zitruimte biedt. Een tweede slaapkamer en badkamer.

Zo ziet de zolderverdieping er uit:
Een studio met badkamer en mezzanine voor de slaapgelegenheid.

Soutterain als extraatje. Dat plaats biedt aan een badkamer, apart toilet, wasruimte, kelder, wijnkelder.

Kenmerken

Oppervlakte 274 m²
Grondoppervlak 174 m²
Kamers 4
Badkamers 1
Tuin 76 m²
EPC waarde 199
EPC code 20230602-0002908176-RES-1
EPC categorie B
Beglazing Dubbel
Verwarming Gas
Bouwjaar 1898
Bodemattest Aanwezig

Stedenbouwkundig

G(ebouw)-score A
P(erceel)-score A